Китай хвърля $9 млрд. за борба с новия коронавирус

Починалите от заразата до момента са 81 души, броят на инфектираните е достигнал 2800 души

Новини
12:24 - 27 Януари 2020
1413
Китай хвърля $9 млрд. за борба с новия коронавирус

Китайското правителство ще отдели малко повече от 60 млрд. юана (8,75 млрд. долара) от бюджета си за борба с новия коронавирус. Това съобщиха от министерството на финансите в Пекин, предаде TACC, цитирана от Агенция "Фокус".

„Тези мерки ще бъдат взети в съответствие с решението на ръководната група за новия вид коронавирус, за да се осигурят разходите, необходими за засилване на основните мерки за борба с него“, се казва в изявление, публикувано на официалната страница на министерството.

В съобщението се отбелязва, че в момента една от основните задачи е да се предотврати разпространението на вируса в селските райони на Китай.

Според официалните данни, починалите от вируса до момента са 81 души, броят на заразените е достигнал 2800 души. Малко над половината от регистрираните случаи на заразата са в провинция Хубей, в централната част на Китай, и в нейният административен център Ухан, където бяха забелязани и първите случаи на вируса.

Той вече се разпространява и извън Китай, като случаи на заразени са регистрирани и в Австралия, Франция, Япония, Малайзия, Непал, Сингапур, Южна Корея, Тайван, Тайланд, Виетнам, както и в САЩ.