Китай: Новата вирусна епидемия ще бъде поставена под контрол

Медицинските учреждения ще работят в извънреден режим с постоянни дежурства

Здраве
16:57 - 19 Януари 2020
1616
Китай: Новата вирусна епидемия ще бъде поставена под контрол

Здравните власти в Китай заявиха днес, че епидемията от новата разновидност на коронавирус може да бъде поставена под контрол, предаде Ройтерс.

Това е първата официално изявление на Националната здравна комисия в страната, след като в края на декември бе съобщено за разпространението на вируса.

Пътят на предаване на заразата още не е проучен докрай и още не е известен източникът на вируса, казаха от ведомството. В съобщението си комисията добавя, че ще засили наблюденията си в дните около честването на Новата година по лунния календар следващата седмица (от 24 до 30 януари). По традиция голям брой китайци пътуват из страната, за да отбележат празника с роднини и приятели.

Според изявлението на Националната здравна комисия властите възнамеряват да организират специално патриотично движение в здравеопазването. Паралелно китайски експерти ще търсят първоизточника на вируса, проследявайки мутациите му.

В периода на почивните дни около новогодишните празници медицинските учреждения ще работят в извънреден режим с постоянни дежурства.