Клоунада, безредици и арести на шампионския парад на Канзас Сити Чийфс (ВИДЕО)

Близо милион излязоха по улиците на Мисури, а играчите се бъзикат с президента на САЩ Доналд Тръмп

Новини
16:58 - 06 Февруари 2020
2899
Клоунада, безредици и арести на шампионския парад на Канзас Сити Чийфс (ВИДЕО)

Над 850 000 фенове на Канзас Сити Чийфс излязоха по улиците на Мисури, за да отдадат заслуженото на своите герои, които преди спечелиха една от най-големите и вълнуващи спортни надпревари в света - Супербоул. Тимът на Чийвс, който се качи на трона след 50-годишна пауза, спечели финала срещу Сан Франциско 49-ърс с 31:20.

Шампионският парад се превърна в екшън с оръжие, преследване, арести и ранени. И в момент, в който фотоапарати и телефони бяха приготвени за тържествени кадри с трофея "Винс Ломбарди", настана екшънът.

Полицейски коли преследваха сребрист автомобил, който приклещиха и в крайна сметка принудиха да спре в тротоар - доста посмачкан от ударите.

Около него десетина униформени се появиха, тежко въоръжение, насочвайки дула към колата. Феновете снимаха, изненадани от шоуто, което бе съвсем различно от очакваното.

Полицейският бюлетин часове по-късно разкри, че автомобилът е преследван по подозрение, че в него има човек с терористични намерения към парада.

Той е арестуван, както и спътникът му в колата. Но не са намерени нито оръжия, нито следи, които да издават, че двамата са подготвяли някаква агресия към събитието.

Двамата бяха закопчани доста грубичко при изваждането им и повалянето им на тротоара.

Нататък парадът продължи с още инциденти, които се превръщат в традиция в последните години при шампионски празненства в Щатите. Един фен падна от дърво, на което се бе качил за по-добра гледка.

При полета, той се приземил върху друг запалянко, който изобщо не успял да реагира. И двамата са откарани в болница за прегледи, като онзи от дървото е с по-тежки травми, но без опасност за живота.

Куотърбекът на шампионите и герой от финала - Патрик Махоумс, си направи майтап с президента Доналд Тръмп на парада. Той сложи тишърт с надпис "Чийфс - от великия щат Мисури", с който иронириза туита на държавния глава след Супербоул.