Ключов свидетел по делото падна от балкон

Екатерина Бобкова беше намерена в безпомощно състояние

Футбол
10:03 - 14 Май 2019
1848
Ключов свидетел по делото падна от балкон

Екатерина Бобкова, която е ключовата свидетелка по делото срещу руските футболисти Александър Кокорин и Павел Мамаев, падна от балкон на хотел в Чехия, където е била отседнала. Състоянието ѝ е критично и се изясняват причините за инцидента.

Заради нейните показания по делото срещу двамата играчи по обвиненията за побой и нарушаване на обществения ред, те бяха вкарани в затвора и ще излежат тежки присъди. Тя разкри, че е опитала да спре играчите да пребият таксиметровия шофьор Витали Соловчук и разкри подробности по вакханалията, причинена от футболистите и приятелите им. 

И само няколко дни по-късно Бобкова беше намерена в безпомощно състояние, след като е паднала от балкона на хотелската си стая в Прааг. В момента тя е в състояние на изкуствена кома, като има множество тежки травми. Те включват счупен таз, счупени над 20 ребра, множество наранявания на белите дробове, както и вътрешни кръвоизливи. 

"Ще се свържем с представителите на чешката полиция, които водят разследването по инцидента с руската гражданка Екатерина Бобкова. Искаме да научим всички подробности по случая и да разберем дали имат пробив в разследването", споделиха от руското посолство в Чехия.