Кмет от БСП плаши с тъмни като в рог подлези заради цените на тока

Делян Георгиев зове за незабавна актуализация на столичния бюджет

Икономика
16:59 - 20 Януари 2022
1513
Кмет от БСП плаши с тъмни като в рог подлези заради цените на тока

Режим на тока грози и Столичната община след поредния скок на цените на електроенергията. Първи се осмели да прогнозира София на тъмно кметът на район "Изгрев" Делян Георгиев, който заяви, че е твърде вероятно подлезите в поверените му квартали да останат без осветление във второто полугодие. 

Поради поскъпването на електроенергията с 50%, районната администрация е затруднена с плащането на сметките за осветление. С миналогодишния бюджет, който ни бе отпуснат от Столична община, едва успяхме да покрием задълженията си до месец декември, при стриктно спазване на финансова дисциплина.
Очаквам сериозен анализ, съобразяване с реалната обстановка и динамиката на пазара при разработването и приемането на Бюджет ‘2022 от страна на СОС.

Недопустимо е общината да бъде поставена в положение да не може да покрие елементарни обществени нужди, които са от значение за гражданите и сигурността им, заяви той. 

И апелира към "Московска" 33, че в "Изгрев" са и едни от най-големите данъкоплатци на столицата и затова заслужават европейски условия на живот. 

"Назрял е моментът за дискусия и законови промени в посока децентрализация и известна финансова независимост на районните администрации.

Очакванията към правителството за реформи и изменения на Закона за местната власт са големи. Вярвам, че позитивните промени предстоят, гражданите ги очакват", казва още кметът от БСП.