Кмет от ДПС дарява бедните за Коледа

Актуални новини
15:09 - 29 Ноември 2021
1567
Кмет от ДПС дарява бедните за Коледа

Кметът на Борован Десислава Тодорова от ДПС открива две благотворителни инициативи, с които да бъдат подкрепени и зарадвани преди Коледа деца и самотни възрастни хора от общината, съобщиха от общинската администрация.

Първата кампания, под надслов "Бъди добър! Прави добро, подари Коледа на самотни баба и дядо - 2021!", започва от днес. С нея ще бъдат набирани трайни и пакетирани хранителни продукти като олио, ориз, боб, брашно и други; консерви, включително рибни и месни; подправки; сирене и кашкавал във вакуумни опаковки; хигиенни материали; трайни сладкиши и бисквити, плодове и други.

Продуктите ще се събират в Домашен социален патронаж в село Борован, а в навечерието празниците ще бъдат разпределени между самотно живеещи възрастни хора в селата от общината. Инициативата може да бъде подкрепена и финансово по сметката на община Борован, като изрично се упомене, че е дарение за Коледната кампания за 2021 година.

В община Борован заради ситуацията с COVID-19, противоепидемичните мерки, но и заради редица други социално-икономически причини, живеят много самотни, възрастни хора, които получават малки пенсии и се намират в трудна ситуация, разказа за БТА кметът Десислава Тодорова. Затова тази година са решили да направят кампания и в тяхна подкрепа.

Другата коледна инициатива, наречена "По Коледа се случват чудеса. Стопли сърцето на дете", която е за децата в общината, също се проведе за поредна година. Тя започва на 7 декември, когато в сградата на общината ще бъде поставена пощенска кутия. В нея децата от детските заведения и началните класове на училищата до 16 декември ще могат да пускат писма до Дядо Коледа с желаните подаръци.

След това от всички писма чрез томбола ще бъдат изтеглени десетина, а преди Рождественските празници късметлиите ще получат подаръците си в домовете си от Добрия старец, разказа още Десислава Тодорова.

Тя добави за БТА, че в тази кампания всъщност не е имало ограничения колко деца и семействата им в трудна социална ситуация ще бъдат подкрепени. Десислава Тодорова сподели, че все още вярва в чудеса, както и че има много добри хора с добри сърца, които ще подкрепят двете благотворителни инициативи в община Борован.