Кметът на Кости: Няма асфалт, нищо няма, навсякъде е дроб

За много пари ставало въпрос

Актуални новини
13:23 - 07 Септември 2023
2916
Кметът на Кости: Няма асфалт, нищо няма, навсякъде е дроб

Допълнителна техника за разчистване е нужна в село Кости. Затлаченото дере е най-големият проблем в момента. Щетите са за милиони. Представители на Агенцията за социално подпомагане са направили оглед в селото. 

"Тежка техника - багери и камиони ни трябват", каза кметът Антон Ангелов. "Тя трябва да пристигне от Пловдив. Ток, вода и път към Царево имаме. Улиците обаче са в окаяно състояние" - обясни той: 

"Няма асфалт, нищо няма, навсякъде е дроб. За много пари става въпрос. Не съм технически грамотен в тази насока, но ще трябват изключително много пари. За дерето ще ни трябват няколко милиона сигурно, за да стане както трябва това нещо. Вчера поизчистихме къщи. Може би утре ще извикаме още малко помощ, но днес доброволците са пръснати по морето, че там също имат голяма нужда от тях".

Комисия за щетите вече е минала. Ще има още един оглед, подчерта Ангелов: 

"Може би утре-в други ден, защото трябваше да освободим изцяло и да разчистим всичко около къщите, за да може да се видят външните поражения, които в момента не могат да се видят, защото има доста шума, дървета натрупани. Трябва втори оглед да се направи".