Кметът на Несебър остава в ареста

Новини
12:04 - 20 Декември 2019
1492
Кметът на Несебър остава в ареста

Кметът на Несебър Николай Димитров остава в ареста. С постоянна мярка задържане под стража остава и общинският съветник Петър Тодоров. Апелативният специализиран съд отхвърли решението на по-долна инстанция двамата да бъдат освободени срещу парична гаранция с мотива, че има опасност за извършване на друго престъпление. Двамата бяха задържани в навечерието на местните избори и обвинени за участие в организирана престъпна група за търговия с гласове.

Според защитника на Николай Димитров адвокат Ина Лулчева след новогодишните празници отново ще бъде поискано изменение на мярката. „Това решение показва нееднакво приложение на закона, показва, че съдът е готов да пренебрегва факти и доказателства, показа, че няма никакво значение какво казва правото и какво казват фактите”, коментира адвокат Лулчева.

Припомняме, че преди седмица спецсъдът измени мярката за неотклонение на кмета на в парична гаранция от 40 000 лв. Димитров, който беше арестуван и обвинен за купуване на гласове дни преди вота, беше избран за четвърти мандат като градоначалник. Преди около месец той бе конвоиран от София до Несебър, за да положи клетва, след което отново беше върнат зад решетките. Определението на спецсъда обаче  беше протестирано от прокуратурата пред по-горната инстанция. Апелативния спецсъд реши кметът и общинският съветник да останат в ареста.