Кметът на Перник: "ВиК" да даде гаранции , че водата ще стига до хората

Станислав Владимиров ще подпише предложението за въвеждане на 7-часов режим, но при определени условия

Общество
11:57 - 08 Декември 2019
2793
Кметът на Перник: "ВиК" да даде гаранции, че водата ще стига до хората

Кметът на Перник Станислав Владимиров е готов да подпише предложението за въвеждане на 7-часов воден режим, ако водоснабдителното дружество гарантира, че при новото ограничение всички жители на общината ще имат вода в определен часови диапазон, който да е удобен за хората и е съгласуван с останалите институции.

Това е заявил кметът Станислав Владимиров пред разгневени жители на квартал "Църква", които няколко дни са без вода, съобщи общинският пресцентър. Според Владимиров "В и К" е сключило договор с перничани за подаване на питейна вода и е длъжно да я доставя до потребителите."Перник е във воден режим, но в определените часове "В и К" трябва да направи организация водата да стига до хората", е казал кметът.

Недоволни жители на квартал "Църква" са инспектирали помпената станция на района дали изобщо подава вода към града. Те са настояли селището "Делта хил" в подножието на Витоша също да бъде поставено на воден режим. Според местните хора това би нормализирало водоснабдяването в "Църква", защото черпят вода от едно и също място с екоселището.

Сега чешмите на перничани текат по десет часа в денонощие - сутрин от 05.00ч. до 10.00ч. и вечер от 17.00ч. до 22.00ч.