Кметът на Приморско: Не строим път само за съдийката Урумова

Димитър Германов се обиди на Lupa.bg, според нас – неоснователно

Новини
08:11 - 06 Юли 2019
7160
Кметът на Приморско: Не строим път само за съдийката Урумова

Кметът на Приморско Димитър Германов публикува на интернет страницата на общината своята позиция – право на отговор относно публикацията ни „Община Приморско тайно строи път на „крайно нуждаеща“ се съдийка“. Според градоначалникa, статията ни създава внушения, засягащи доброто име и накърняващи репутацията на общинската администрация в Приморско и е манипулативно поднесена.

Димитър Германов, кмет на Приморско

„...За да реши дългогодишни проблеми в източната част на града, свързани с транспортен достъп, водоснабдяване и отвеждането на отпадни води, община Приморско изпълни инвестиционен проект, финансиран със средства от ПУДООС. Проектът е за обект „Реконструкция на водопровод и канализация по ул.“Трети март“ от о.т.88 до КПС 1В, ул.“Черно море“ от о.т.103 до КПС 1В, ул.“Ропотамо“ от пресичане с ул.“Зунарита“ до ул.“Трети март“, КПС 1В и канализационен тласкател – гр.Приморско“. Проектът е съобразен с действащия устройствен план /одобрен с Решение №15/05.03.2010 г./ на ОбС- гр.Приморско, който предвижда свързване на улиците „.Черно море”, „Трети март” и ”Ропотамо” за осигуряване на достъп до бъдещия морски парк, предвиден за изграждане с ПУП, одобрен със Заповед №687/04.08.2016 г. на кмета на Община Приморско.

След реконструкция на ВиК в района, естествено, са възстановени асфалтовите покрития на улиците „Черно море” и „Трети март”. Обектът е от първостепенно значение за общината, нейните жители и гости, защото решава проблеми с достъпа и ВиК инфраструктурата, натрупвани в продължение на десетки години.  Това налага неговото своевременно завършване. Предвид това обстоятелство, Общинският съвет на Приморско е удължил срока на строителството, право за което му дава чл.15, ал.2 от ЗУЧК. Всички строително-монтажни дейности са приключени до края на м. юни 2019 г... Чакълираните участъци, показани на снимките в публикацията, ще бъдат асфалтирани след края на туристическия сезон, както предвижда строителната програма на Общината. Те не отвеждат до имота на съдия Урумова, а минават край него, така, както минават край много други частни имоти. Основното задължение на всяка община е да изгради инфраструктура и подходящи условия за живот на всички свои жители“, се казва в позицията на Димитър Германов.

Пълния текст на позицията на г-н Германов може да прочетете на адрес https://primorsko.bg/.

 Бележка на Lupa.bg: Преди публикуването на материала „Община Приморско тайно строи път на „крайно нуждаеща“ се съдийка“, бе направена проверка в сайта на общината за информация относно пътното строителство в разгара на летния сезон. Такава не бе открита, не успяхме да я открием и след опровержението на г-н Германов. Липсва и информационна табела за пътно-ремонтите дейности, каквато трябва задължително да бъде поставена. Цитираният от г-н Германов чл.15, ал.2 от ЗУЧК гласи: „(2) Извън случаите по ал. 1 периодът и териториите по Черноморското крайбрежие, в които се забранява извършването на строителни и монтажни работи, се определят от общинския съвет по предложение на кмета на общината. Решенията на общинския съвет се приемат ежегодно не по-късно от 1 март на съответната година и се обявяват на интернет страницата на общината“.

На интернет страницата на община Приморско в раздел „Съобщения“, където има публикации за други ремонтни дейности, липсва обявление за удължаването на пътното строителство край имота на съдийката Урумова.