Кметът на Русе : Бомби да падат, Общинският съвет няма да се разпусне "

Политика
11:20 - 19 Март 2020
1041
Кметът на Русе: Бомби да падат, Общинският съвет няма да се разпусне"

"Бомби да падат върху тази сграда, Общинският съвет трябва да е последният, който трябва да се разпусне". Това обяви кметът на Русе Пенчо Милков.

Той каза това, след като съветниците от ГЕРБ напуснаха сесията на Общинския съвет на Русе, която се провежда днес.

В официална декларация председателят на групата Бедрос Пехливанян обяви, че причина за напускането е несъгласието им с провеждането на заседанието в екстремната обстановка, в която страната се намира, както и отсъствието от дневния ред на точки, които да касаят важни и неотложни въпроси за жителите на община Русе. Според тях, правилното решение е било провеждането на заседанието онлайн, пише tvn.bg.

Общинските съветници от ПП ГЕРБ предложихме по официален ред планираното и насрочено за днес редовно заседание на Общински съвет – Русе, да бъде отложено до нормализиране на обстановката в страната или при възможност да се проведе онлайн, каза г-н Пехливанян.

Вчера дори Министерски съвет проведе онлайн заседание за пръв път. Единствено народните представители работят, тъй като Парламентът е законодателен орган и в момента приема Закон за мерки по време на извънредното положение, в което явно не разбирате, че се намираме, подчерта общинският лидер на ГЕРБ.