Кметът на Септември забъркан в 16 далавери

Повдигнаха ново, по-тежко обвинение на Марин Рачев

Новини
15:27 - 22 Април 2019
2075
Кметът на Септември забъркан в 16 далавери

Ново, по-тежко обвинение, за което е предвидена и по-голяма присъда, повдигна Окръжната прокуратура срещу кмета на Септември Марин Рачев по делото за укриване на данъци.

Той отговаря за общо 16 деяния, извършени при условията на продължавано престъпление, като е увеличена и сумата, с която се смята, че като предприемач е ощетил хазната - от 115 106 до 118 923 лева за времето от 2003 до 2007 г. 

Така се увеличава и минималното предвидено в закона наказание - от 2 на 3 години. Въпреки това Рачев не се възползва от възможността да поиска отлагане на делото, за да се подготви. В последната си дума пред магистратите надълго и нашироко разказа цялата история на бизнеса с горива на фирмите си „Марин Рачев-Менсъл“ и „Райан газ“.

През лятото на 2006 г. купува недостроена и изоставена бензиностанция в землището на село Злокучене, заедно с 29 цистерни в нея. По думите му, в този обект никога не са правени проверки, но от самото начало са съхранявани горива, с които са зареждани обекти на двете дружества. "Това са поръчкови неща... Нямам никакви притеснения", заяви Марин Рачев.