Кметът на Якоруда твърди, че общината не му е поръчала "Порше"

Цената на возилото обаче остава непроменена - 75 743,41 лева с ДДС

Новини
16:25 - 02 Ноември 2020
4178
Кметът на Якоруда твърди, че общината не му е поръчала "Порше"

Кметът на Якоруда проговори, след като в медиите излязоха публикации, че общината му е поръчала марков служебен автомобил.

Инженер Нуредин Кафелов не си е поръчвал служебен автомобил с марката Porsche, каза пред "Факти" самият той.

„Община Якоруда не е поръчвала служебен автомобил на марката „Porsche“, пише в отговора на инженер Кафелов на въпросите.

„Необходимостта от закупуването на нов автомобил е обсъдена от общинските съветници и те са приели, че такава е налице“, пише още в отговора.

Припомняме, че преди няколко дни регионалното издание „Струма“ съобщи, че „кметът на бедната община Якоруда Нуредин Кафелов си поръча ново служебно порше, цвят черен металик“. „Стойността на новото служебно бижу, което все още не е пристигнало в Якоруда, е 75 743 лв“, пише още в публикацията, а това се случило на фона на рушащия се площад на Якоруда – площад, който е прясно ремонтиран, а от отговора на инж. Кафелов става ясно, че ремонтът дори още продължава.

„След законосъобразна обществена поръчка с предмет „Доставка на нов лек автомобил за нуждите на Община Якоруда при условията на финансов лизинг“, чиято прогнозна стойност е определена при условията на ЗОП, чрез пазарни проучвания, община Якоруда сключва договор на 16.07.2020г. с „Порше Лизинг БГ“ ЕООД за доставка на лек автомобил „Фолксваген Пасат“. Всички документи относно проведената обществена поръчка са публични и са на разположение на официалният сайт на Община Якоруда“, пише още в отговора на инж. Нуредин Кафелов.

След справка в сайта на Община Якоруда достигнахме до въпросните документи. В договора от 16.07.2020 година, достъпен тук, като предмет е посочено извършването на доставка и сключването на гаранционна отговорност за „един брой фабрично нов лек автомобил“. В договора не е посочена марката на лекия автомобил, който Община Якоруда ще купи, но цената на превозното средство остава 75 743,41 лева с ДДС.