Кметица-крадлица отива на съд

Топ
16:15 - 19 Юли 2019
4393
Кметица-крадлица отива на съд

Прокуратурата даде на съд кмета на Златица Магдалена Иванова и главната счетоводителка на общината. Двете са обвинени в документно престъпление и за длъжностно присвояване в особено големи размери, съобщи БТА. В хода на разследването са предявени обвинения и на заместник-кмета.

На Иванова ще се търси наказателна отговорност за това, че на 20 януари 2014 г. е съставила декларация с неверни обстоятелства. Разминаването идва от твърдението, че проектът с предмет "Преустройство на първи етаж на Разширение на училище кв. 72, гр. Златица не е финансиран от друг източник, различен от Публична инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие".

В действителност различните етапи от проекта, на обща стойност над 200 000 лв. без ДДС, били финансирани от други източници и изпълнявани по договори между общината и частни дружества - факт, за който Иванова е знаела. Въпреки това тя е изготвила въпросния документ с невярно съдържание с цел да бъде използван пред Областния управител на Софийска област и така да се получи двойно финансиране.