Книга от 17 век разказва за НЛО

Съществата на други планети са като хората, предполага авторът

Мистика
11:10 - 22 Май 2022
3511
Книга от 17 век разказва за НЛО

Публикувана през 1698 г. книга предоставя необичаен поглед върху това как хората от онова време са възприемали възможността за извънземен живот. Книгата е открита от оценителя на книги Джим Спенсър, докато оценявал антики в Глостършир, Англия.

Заглавието на тази необичайна книга е „Небесният свят или догадки за обитателите, растенията и производството на световете на планетите“. Написана е от някой си Кристиан Хюйгенс. Той описва изследването на възможното съществуване на извънземни същества, като поставя въпроса защо Бог е създал други планети.

Много от идеите и заключенията, до които Хюйгенс стига в книгата, изглеждат малко странни за днешните стандарти, но това не е странно за науката от онова време.

Авторът предполага, че съзнателните извънземни трябва да имат ръце като нашите поради тяхното удобство и че трябва да имат и човешки крака, освен ако не са развили способността да летят.

Хюйгенс допуска, че извънземните същества вероятно ще имат същите интереси и занимания като хората - астрономия, плуване и слушане на музика, но също така е вероятно да страдат от бедност, война и други нещастия.

Очаква се книгата, която ще бъде продадена на търг, да струва поне 4000 долара.