КНСБ и хора на Копейкин бистрят бюджета

Общество
12:03 - 08 Март 2023
772
КНСБ и хора на Копейкин бистрят бюджета

КНСБ и партията на Костя Копейкин „Възраждане“ обсъдиха бюджетната политика, доходите и Зелената сделка. Срещата започна с поздрав за дамите за 8-ми март.

От КНСБ предвиждат ръст на заплатите от 13-15% на година в номинално изражение при овладяваща се инфлация - средна заплата около 3100 лв. и минимална от 1500-1600 лв. през 2027 г.

Деян Николов от "Възраждане" заяви, че на концептуално ниво одобряват заложената от синдиката агресивна политика по доходите, но зависи как се реализира. Умерен дефицит може би е балансираното решение, каза той за бюджета.   

Според Николов ни липсва цялостна стратегия около Зелената сделка. Електроенергията ще се превърне в новия петрол може би след 10-15 г., смята той. При положение че имаме два реактора, защо не правим нищо в тази посока, каза Николов.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че няма да се съгласят с дефицит за 2023 г. до 3%, според него минималният е 6-7%. Той каза, че са готови да водят битката докрай за запазване на въглищната ни енергетика максимално дълго.