Кобрата и Джошуа играят в Хърватия?

"Пула Арена" е уникален римски амфитеатър

Бокс
19:18 - 07 Май 2020
3339
Кобрата и Джошуа играят в Хърватия?

Мачът Антъни Джошуа - Кубрат Пулев можe да се играе на римски амфитеатър в Хърватия, съобщи bbc.co.uk, като цитира мениджъра на Кобрата Ивайло Гоцев. Двамата трябваше да играят на 20 юни на стадиона на "Тотнъм" в Лондон. Мачът обаче бе отложен заради коронавируса и от този момент няма алтернативна дата или място. "Дискутираме Хърватия. Там има уникален римски стадион - Пула Арена и активно преговаряме", казва Гоцев.

Според него двата щаба са си поставили за цел до 4 седмици да има място за боя, ако мерките срещу коронавируса в Англия не се променят, като възможността е боят да е през август или септември.

В момента няма боксови мачове във Великобритания, като бордът за контрол на британския бокс се подготвя за завръщането на спорта на закрити врата през юли.

Промоутърът на Джошуа Еди Хърн обяви, че мач за световна титла без публика ще е "последното възможно решение". И според Гоцев стадионът в Хърватия ще позволи да има фенове, ако се вземат необходимите мерки.

"Харесваме тази възможност защото е в Европа, в средата на континента. Ще има възможност да бъдат допуснати и зрители с необходимите предпазни мерки", допълва Гоцев.

"Трябва ни съгласие. Искаме условията да са еднакви и за двамата боксьори. Не може да се направи в България, защото Джошуа няма да се съгласи", допълва Гоцев.

Пула Арена е била домакин на доста концерти, включително такива на Фу Файтърс, Лучано Павароти и Елтън Джон.

Първият мач между Джошуа и Пулев трябваше да бъде през октомври 2017 година в Кардиф на "Принципалити стейдиъм", но тогава Кобрата получи тежка контузия.

Пула е пристанищен град в Хърватия, който се намира на Адриатическо море. Той се намира на 1046 километра от София, като едно пътуване до там струва около 122,15 евро за пътни такси и гориво в едната посока.