Коцето: Искаме обединение на партиите без ГЕРБ и ДПС

Тук не говорим за коалиция, а за общо управление, което споделя ценности

Политика
10:44 - 25 Юни 2024
1773
Коцето: Искаме обединение на партиите без ГЕРБ и ДПС

Партиите извън ГЕРБ и ДПС да се обединят за общо управление около идеи, а не в коалиция. И по въпросите, които ги разделят като външната политика, да се допитват до народа чрез референдуми. Това е предложението на "Възраждане" за следващо правителство, стана ясно от думите на лидера му Костадин Костадинов.

В тази ситуация нямаме друг вариант. Решенията не сме ги измислили ние. Това са решения, които се прилагат в цяла Европа и в цял свят, коментира той след срещата между представители на партията и президента Румен Радев.

За да станат разговори с ПП-ДБ, трябва да видим какво ще стане с първия мандат, защото виждате, че има много тежки случаи за купени депутати и др., продължи той.

"Тук не говорим за коалиция, а за общо управление, което споделя ценности. Една от основните опорни точки на ПП-ДБ бе съдебна реформа и борбата с корупцията, ние сме ги подкрепили. Дори гласувахме за премахването на специализираната прокуратура, с нашите гласове мина тази промяна. Така че ние по тези теми нямаме разминаване, но имаме по външната политика. Имаме решенията и казах какви са те - референдуми. Очевидно е, че нито ние сами, нито ПП-ДБ (които имат само един депутат повече от нас) могат да определят самостоятелно външната политика на страната. Единственият, който може да го направи е суверенът на републиката. Дали ще го направим? Това вече зависи от другите, нашата ръка е протегната", каза Костадинов.