Код "розово" превзе ГЕРБ

Мода
15:35 - 19 Юли 2021
10827
Код "розово" превзе ГЕРБ

Код "розово" превзе бившата управляваща партия ГЕРБ. На неделната пресконференция в централата на организацията лидерът Бойко Борисов и бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов се появиха с ризи с дълги ръкави в модерния и за мъжете цвят розово.

Екс премиерът бе навил небрежно ръкавите си, докато бившият министър бе предпочел да не ги прегъва. Проф. Ангелов бе с по-ярко розово, докато Борисов бе заложил на по-бледия вариант на цвета. Модни спецове обаче веднага коментираха, че и двамата са предпочели ризи в цвят фламинго.

Въпреки че идеята, че розовите дрехи са само за жени, отдавна се смята за остаряла, много мъже все още намират за предизвикателство да облекат дрехи с този цвят. Очевидно обаче Бойко Борисов и Костадин Ангелов са решили да покажат модерен стил.

Модни спецове твърдят, че независимо дали се ориентирате към бизнес функция, коктейлно събитие, полуформално тържество или случайно догонване с приятели, розова риза с дълъг ръкав може да ви помогне.

Интересно е какви послания нови розовият цвят и дали зад този дрескод може да открият и политически послания. На пресконференцията и Бойко Борисов, и Костадин Ангелов атакуваха остро политическите си опоненти от целия партиен спектър, президента и служебното правителство. Дали еднаквите ризи всъщност говорят и за еднакви послания?

Розовият цвят всъщност не е самостоятелен, а е комбинация между червено и бяло. Смята се, че съчетава енергията на червеното и спокойствието на бялото.

В цветната психология розовото носи надежда. Позитивен цвят, изпълващ с топли и успокоителни чувства, с усещането, че всичко ще бъде наред. Розовото успокоява нашите емоционални енергии, премахва гнева, агресията, чувството за самота и тормоз. Дали този цвят обаче е донесъл душевен баланс на бившия премиер и екс здравния министър.

Изследвания потвърждават, че излагането на големи количества розово имат успокоителен ефект над нервите и създават физическа слабост в хората. Склонните към насилие и агресия затворници успешно са успокоявани, когато са били сложени в розова стая за определено време.

Розовото има и стимулиращ ефект, повишава кръвното налягане, насърчава към действие. Използва се изключително често в сладкарската индустрия – тортите изглеждат далеч по-сладки и вкусни в розови опаковки.

Коралово розовото, което е комбинация между оранжево и розово, символизира енергия, топлота, настроение, но и предупреждение. През последните години се налага повече от успешно в модната индустрия.

Розовото е и символ на любов, на чиста обич, нежност, и всеотдайност. 

Снимки: Агнес Методиева