Кой дърпа конците? Наско Сираков на изненадваща среща при Васил Божков в Дубай

Шефът на "Герена" иска ясен отговор от хазартния бос за дълговете на Левски

Спорт
11:07 - 11 Май 2022
2491
Кой дърпа конците? Наско Сираков на изненадваща среща при Васил Божков в Дубай

Наско Сираков планира среща с Васил Божков в Дубай, след което да сведе до синята футболна общественост резултатите от тази среща. Причината – бившият собственик на Левски има по документи да получава доста пари от настоящият притежател на мажоритарния пакет акции. Сираков трябва да покаже на новото сдружение „Левски на левскарите“ черно на бяло какви са финансовите претенции на оттгеглилият се в Дубай бизнесмен към клуба.

В едно от последните си интервюта Васил Божков потвърди, че е най-големият кредитор на Левски. Бившият собственик на клуба нееднократно заяви, че няма да си поиска обратно вложените средства. Тогава от „Герена“ разкриха, че фирми на Божков имат да получаваг 6 милиона лева. лв., а също така негови компании са изкупил дълга за построяването на сектор А, който бе набъбнал до 20 милиона лева.

„Факт е, че съм най-големият кредитор на Левски. Никога няма да поискам даденото обратно. И винаги ще помагам, с каквото мога“, каза Божков.

Именно уточняването на тези отношения ще стои на дневен ред пред ръководството на сините през следващите месеци. Голяма част от сумите по договор не са изискуеми веднага, но в следващите две години на практика Божков може да претендира за тях, което означава фалит, тъй като Левски няма откъде да набави средства в такъв размер.

Срещата между Сираков и Божков ще е в Дубай по обясними прини – бизнесменът се притеснява от съдебната система в България и на този етап не желае да се прибира и ръководи остатъците от бизнеса си от там. А сдружението на запалянковците, което бе учредено преди няколко дни, трябва да види документална реализация на думите на Божков, че няма да си искате парите от ФК Левски.