Кой допусна концерт на Цеца Величкович в София до 2 сутринта?

РЗИ си затвори очите за участие на сръбската фолк звезда в столична дискотека въпреки вечерния час

Новини
14:04 - 11 Февруари 2022
19281
Кой допусна концерт на Цеца Величкович в София до 2 сутринта?

Наложеният от здравните власти вечерен час до 22 ч. на ресторантите и заведенията заради Ковид-19 масово не се спазва в София, а снощното живо участие на сръбската фолк звезда Цеца Величкович в столичното заведение „Мегами“ е поредната илюстрация за неефикасността на РЗИ.

В четвъртък вечерта Цеца пя пред стотици екзалтирани фенове, платили вход по 100 лв. в дискотеката „Мегами“ в хотел „Маринела“, собственост на милионерския син Вълчо Арабаджиев.

Присъствали на концерта на Цеца в „Мегами“ разказаха пред Lupa.bg, че сръбската фолк легенда е излязла на сцената малко преди полунощ, а участието й е продължило до 2 ч. Дискотеката пък е работила до 6 сутринта, когато е изпратила последните си клиенти.

Концертът на Цеца Величкович се рекламираше шумно в социалните мрежи повече от месец

„Никой на входа не ни поиска да покажем зелен сертификат, а охранителите ни успокоиха, че от РЗИ-София няма да направят проверка нито на заведението, нито на клиентите. Куриозното е, че пред цетралния вход на хотел „Маринела“ цяла вечер стоеше полицейска патрулка, която обаче дебнеше за пияни шофьори“, разказа снощен посетител на концерта на Цеца Величкович в столичната фолк дискотека.

Проверка на Lupa.bg установи, че почти половината дискотеки и нощни барове в столицата работят много след наложения вечерен час до 22 ч. без да са проверявани и съответно глобявани от РЗИ.

На фона на тоталната абдикация на РЗИ-София да осъществява държавната здравна политика и да санкционира нарушителите на вечерния час, правителството обяви, че тази година ще бъдат похарчени колосалните 2,27 милиарда лева за противодействие на пандемията.