Кой е Александър Нейчев, посочен от Пеевски за касиер на Копринков и Мистър Кеш?

Бившият горски от Смолян осигурява с години касата на Корнелия Нинова в региона

Политика
14:25 - 16 Август 2024
7819
Кой е Александър Нейчев, посочен от Пеевски за касиер на Копринков и Мистър Кеш?

Тази сутрин в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Делян Пеевски показа снимки човека, който според него от името на президента Радев оказвал натиск върху номинираната за премиер Горица Грънчарова-Кожарева - Александър Нейчев.

Кой е този никому неизвестен младеж, който според Пеевски всеки ден е в парламента от имета на Радев, с пряк телефон в ръка?

Александър Нейчев е назначен през 2021 като член на Управителния съвет на Южноцентрално държавно предприятие – Смолян и всъщност е „ковчежникът“ на Корнелия Нинова в региона.

Делян Пеевски показва снимка на Нейчев от парламента

Според неофициална информация за 3 години управление на тези хора в ЮЦДП са прахосани над 100 милиона лева държавни пари. Като зам.-кмет на Неделино Нейчев е разследван за присвояване на общински пари.

Според публикации в медиите Нейчев е бил тайната връзка между БСП и различни олигарси за прокарване на лобистки закони срещу заплащане в парламента. От три години той е под крилото на Румен Радев.

Именно въпросният Александър Нейчев лансира държавния глава в БСП на Корнелия Нинова, за да го издигнат за президент.

Александър минава за най-близкия човек на Николай Копринков в Смолянско. Затова е и назначен като член на УС на ЮЦДП – Смолян по време на служебно правителство на Радев. Както е известно, тези кабинети кадрово се обезпечаваха от Копринков и Пламен Узунов.