Кой лъже? Кралев не бил писал „А педалите са навсякъде”

Политика
21:27 - 11 Август 2020
5293
Кой лъже? Кралев не бил писал „А педалите са навсякъде”

Кой лъже? Министърът на спорта Красен Кралев не бил публикувал обиден коментар под снимка във фейсбук.

Това заявиха от министерството (ММС) пред "Дневник" в отговор на въпроси, свързани появила се реакция от официалния профил на министъра под снимка от протестите, на която са няколко души, сред които лидерите на "Демократична България" Христо Иванов и Атанас Атанасов, тези на Зелените - Владислав Панев и Борислав Сандов, политологът Евгений Дайнов и други.

В понеделник вечерта в социалната мрежа се споделяха снимки, показващи коментарите от профилите на депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова и на Кралев. От тях се разбира, че под снимката от протеста Атанасова е написала: "Краварката е в левия ъгъл" (популярен рекламен слоган на масло), а веднага след това е коментарът от профила на Кралев: "А педалите са навсякъде" (с емотикон усмивка).

Кой е писал от името на спортния министър - от ведомството не знаят, но казват, че ще направят проверка.

Но няма и никакви следи Кралев да се е извинил за реакцията от негово име.

Това е втори подобен случай с профила на Кралев за последния месец. В средата на юли министърът отново понесе критики, след като от негово име във фейсбук се появиха обиди на "червен боклук" и "грозен трол". Тогава от ММС отговориха пред "Дневник", че Кралев сам пише своите публикации, но в коментарите отговарят негови сътрудници.

В момента на профила на Кралев, който има отметка за удостоверение, че е официален, стои публикация, в която е споделен материал на tribune.bg, свързан с темата за Христо Иванов и "обаждането на Маджо". Към линка Кралев пише: "Жалки и смешни хора".

Преди време премиерът Бойко Борисов забрани на правосъдния министър Данаил Кирилов да пише в социалната мрежа след негова публикация, в която атакува Христо Иванов и го обижда на "СпонджБоб Квадратните гащи".