Кой ще коментира мачовете от Световното в Катар?

БНТ праща четирима свои журналисти в Близкия Изток

Спорт
18:18 - 07 Ноември 2022
5887
Кой ще коментира мачовете от Световното в Катар?

БНТ ще изпрати четирима коментатори на място в Катар за световното първенство по футбол. Най-големият футболен форум ще се проведе между 20 ноември и 18 декември, като Катар е първата страна от Близкия изток, която е домакин на турнира.

От националната телевизия съобщиха, че директно от Катар мачовете ще коментират Ивайло Ангелов (на снимката в заглавието), Стефан Георгиев, Илиян Енев и Никола Ибришимов. Специалните пратеници в Доха телевизия в Катар ще са Бюлент Мюмюнов и Моника Симеонова, а мачовете от София ще коментират Калин Гугов, Петър Василев, Радостин Любомиров и Иво Бързаков.

БНТ ще има три студийни програми. От понеделник до петък по БНТ 1, от 9,05 до 9,25 ч. ще се излъчва "Сутрин със Световното първенство по футбол". В дните, в които БНТ не излъчва ранния мач (12 ч.), ще има специално обедно предаване "Днес на Световното първенство по футбол" от 11,30 ч.

Световното включва 64 мача, като те са разпределени поравно между БНТ и "Нова броудкастинг". И двете телевизии ще излъчват мача на откриването между Катар и Еквадор на 20 ноември, мача за третото място и финала. Четвъртият двубой, който ще бъде предаван и от двете телевизии, е този между Испания и Германия от груповата фаза.

Екипът на "Нова" в Катар включва репортера Валерия Видева и коментаторите Георги Славчев, Георги Драгоев, Петър Иванов, Виктор Врачев и Илия Атанасов.