Кокала милее по тоталитаризма - затова искал да е депутат

Политика
09:35 - 04 Март 2021
3424
Кокала милее по тоталитаризма - затова искал да е депутат

Легендата на „Левски” Емил Велев-Кокала, който е част от листата на БСП за новия парламент, разкри, че милее по тоталитаризма и затова искал да е депутат. По думите му, по-голяма част от живота му минал преди 1989 година и миналото не било лошо. По думите на Велев, той приел предложението, което дошло лично от председателя на БСП Корнелия Нинова. И причината да го приеме е социалният аспект на програмата на социалистите. Припомняме, Кокала е зет на Боян Българанов - член на Политбюро. 

„Дава ми сила и увереност неговото присъствие. Представляваме една значителна част от българското общество”, коментира и Христо Марашлиев, бивш футболист на ЦСКА и също като Велев в листата на БСП за новия парламент.

„Държавата абдикира от училищния спорт. На младите хора не им се дава възможност да избират спортен път. Ако вляза в парламента, ще задам въпроса защо това не се променя”, каза Марашлиев. Той се оплака и, че държавата отнела дома на децата на ЦСКА – „Червено знаме”. „Чисто експертно е по-важно да се задвижат нещата, защото всеки в България разбира от политика и футбол. Специално аз какво бих направил – ще върна спорта в училище”, каза Велев и посочи, че на много нелепи места се открила спортна инфраструктура – „там, където пасат крави”. Децата много бързо се палят, като видят, че другите участват – трябва повече координация, не толкова пари, е мнението на Велев. Предполагам, че Корнелия Нинова ще е по-добър премиер от Борисов.

Един уравновесен човек, който не дава празни обещания. Мъжко момиче, заяви Марашлиев. Според него, при Борисов се хвърлят едни пари за спорт, но няма ефективност – заради хаос.