Кола с мигранти катастрофира след преследване в Хасковско

Общество
11:59 - 07 Юли 2022
1569
Кола с мигранти катастрофира след преследване в Хасковско

Хванаха мъж, превозвал нелегални мигранти при опит да избяга от проверка в Хасковско, съобщиха от полицията. На 6 юли, в хода на специализирана операция за установяване на лица, подпомагащи чужденци да пребивават незаконно в страната, служители от ОД на МВР-Хасково придобили информация за автомобил, превозващ мигранти.

На изградено КПП на АМ “Марица“, пътен възел Димитровград-Хасково, униформени подали сигнал със стоп палка за проверка на автомобил. Водачът обаче продължил движение, отбил за Димитровград и поддържал маршрут в посока Стара Загора. Колата била последвана от три патрулки с включени светлинни сигнализации, като своевременно са уведомени и служители на ОД на МВР-Стара Загора.

По време на движението, водачът многократно създавал реални предпоставки за реализиране на пътно произшествие. В района на село Средец колата катастрофирала и от нея изскочили водачът и 10 мъже, които направили опит да избягат, но бързо били заловени от служителите на реда.

Задържан е 22-годишен жител на кърджалийското ссело Миладиново, превозвал чужденците - самоопределили се като граждани на Сирия. По случая се води разследване.