Коледа идва в НДК с Виена Моцарт Оркестра

Музикантите ще зарадват българските си почитатели на 22 декември

Култура
22:10 - 03 Декември 2019
2939
Коледа идва в НДК с Виена Моцарт Оркестра

Известният в цял свят Виена Моцарт Оркестра ще пренесе коледния дух от Виена на 22 декември декември в зала 1 на НДК. София се превърна в традиционна дестинация на именитите музиканти, които пристигат отново, за да зарадват българските меломани и почитатели на музиката на Волфганг Амадеус Моцарт.

Този път Виена Моцарт Оркестра идва по случай рождения ден на радио Класик ФМ, което празнува 25-ата си годишнина, съобщиха организаторите от BGTSC.

Виенският Моцартов оркестър е уникален по своята същност. Благодарение на дългогодишната си концертна дейност, от създаването си през 1986 година до днес, оркестърът се отличава като един от най-автентичните изпълнители на творбите на гениалния австрийски композитор. Внимателно подбрана програма, богат звук, оригинални костюми и перуки, напълно пресъздават епохата и времето на един от най-великите композитори на всички времена.

Всички музиканти от Виена Моцарт Оркестра са силно посветени на една обща цел - запазване на музикалната традиция и културното наследство на Виена и в частност на творбите на Волфганг Амадеус Моцарт - най-завършеният представител на Виенския класически период.


Запазена марка на оркестъра са автентичните исторически костюми, с които музикантите излизат на сцената. Изборът на програма, декори, костюми и перуки, професионализмът на музикантите и не на последно място непогрешимото виенско усещане за пищност и финес допринасят за създаването на уникална атмосфера, която пренася публиката в края на 18-и век.

Концертите на Виена Моцарт оркестъра са връхна точка във виенския музикален календар и неразривна част от културния и артистичен живот на австрийската столица. Музикантите свирят в най-големите и престижни виенски концертни зали - Златната зала на Музикферайн, Виенската държавна опера, Винер Концертхаус, Голямата зала на императорския дворец Хофбург, двореца Шьонбрун. Оркестърът, в чийто състав влизат музиканти от различни народности, гастролира успешно и в цял свят.

Билетите за концерта са на цени от 40 до 99 лева, а във ВИП зоната са по 120 лева.