Коледа с Lupa.bg: Бирена печена шунка (цяло парче свинско месо)
Продукти
2 кг цяло парче свинско месо за печене
3 глави лук
1 кг картофи
2 пръчки канела
8 стръкчета прясна майорана или 2-3 ч.л. суха
300 мл тъмна или друга бира
500 мл зеленчуков бульон
Приготвяне
Повърхността на по-мазното отгоре цяло парче свинско месо се нарязва на малки ромбчета – разрези на кръст, с много остър нож само на 1-2 мм дълбочина.
Месото се натрива със сол и черен пипер. Слага се с нарязаната част надолу в тава.
Пече се в загрята фурна на 180 градуса 30 мин.
Лукът и картофите се разполовяват и се слагат около месото заедно с пръчките канела и майораната.
Сипват се с бира и бульонът и се пече още 30 минути. Месото се обръща и се пече още 50 мин.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете специалното издание за Коледа и Нова година с акценти: "Свинско с тиква в традицията на празничното печено", "Пълнена пуйка с кюфтенца и наденички", "Звездни курабийки", "Как се белят лесно трудните кестени", "Пържените филийки като уникален десерт".
Отново само за 1 лев.