Коледа с Lupa.bg: Курабийки с карамел
за 35 броя
Продукти
280 г брашно
170 г пудра захар
1 щипка сол
200 г масло
1 яйце
200 г готов карамелен сос или карамел от разтопена захар с малко течна сметана или кондензирано мляко
Приготвяне
Смесват се брашното, 50 г пудра захар и щипката сол.
Добавя се студеното масло на парченца и яйцето и се омесва гладко тесто с куките на миксера или на ръка.
Завива се в прозрачно фолио и се оставя в хладилника поне 2 часа.
Тестото се разточва на кора с дебелина около 3 мм. Изрязват се кръгли или назъбени курабийки с диаметър около 4 см. Веднага се подрежат в плитка тава с хартия за печене.
На половината бисквитки се изрязват по 3 дупки – най-лесно е с пластмасова сламка, може и с ножче.
Пекат се в загрята фурна на 180 градуса 10 мин. Оставят се да изстинат в тавата.
Курабийките без дупки се намазват с карамеления сос. Захлупват се с бисквитките с дупки. Поръсват се с останалата пудра захар.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете специалното издание за Коледа и Нова година с акценти: "Свинско с тиква в традицията на празничното печено", "Пълнена пуйка с кюфтенца и наденички", "Звездни курабийки", "Как се белят лесно трудните кестени", "Пържените филийки като уникален десерт".
Отново само за 1 лев.