Колега на убития шофьор избягал от страх

Мъжът се притеснил роднините на прегазеното дете да не го линчуват и него

Новини
18:54 - 29 Август 2023
4612
Колега на убития шофьор избягал от страх

Колега на убития шофьор на камион в Прилеп е станал свидетел на нападението. Това каза пред бТВ директорът на ОД на МВР Бургас старши комисар Емил Павлов.

„По време на движението мъжът си е почивал на седалката до шофьора. След възникването на инцидента обаче вижда как няколко души нападат колегата му. Изплашва се и напуска камиона. След като идват нашите екипи на място, той се връща и оказва съдействие на полицаите“, заяви шефът на полицията в морския град.

„Няма напрежение не само на територията на Прилеп, но и на цялата община. Въпреки това засиленото полицейско присъствие ще продължи в района“, добави той.

„Има доказателства, че тримата задържани имат съпричастност към смъртта на водача на тежкотоварния автомобил. Кой е убиецът ще стане ясно след приключване на назначените експертизи“, изтъкна Павлов.

След като кореспондентът Лора Стаматис го пита дали е установено защо преди трагедията ромите са се събрали в изоставена ветеринарна клиника, той каза, че имали семеен празник.

„Детето внезапно е излязло на пътното плътно, което е и вероятната причина за пътно-транспортното произшествие. Точните причини за инцидента ще станат ясни след приключване на авто-техническата експертиза“, каза още шефът на бургаската полиция.