Колекционерско уиски за Игра на тронове

Всеки един от тези осем уникални скоча е свързан с емблематичните кралства на Вестерос и Нощна Стража

Новини
10:48 - 15 Април 2019 (обновена)
7916
Колекционерско уиски за Игра на тронове

В чест на осмия и последен сезон на Игра на тронове, Diageo и HBO представят колекция от лимитирана серия от малцови уискита, вдъхновени от сериала.

Всеки един от тези осем уникални скоча е свързан с едно от седемте емблематични кралства на Вестерос и Нощна Стража (Night’s Watch).

House Tyrell of Highgarden е представена от Clynelish Reserve, сингъл малц с 51.2% ABV. Тирел управляват Reach, буйна и плодородна област във Вестерос. Подобно на нея, Clynelish е разположен сред зелени пасища и хълмове, с панорамен изглед към Северно море.

За железнородните от Грейджой, които почитат Drowned God, Talisker Select Reserve е логичният избор. Сингъл малц с 45.8% ABV, дестилиран на брега на остров Скай, един от най-усамотените и сурови райони на Шотландия.

Cardhu Gold Reserve 40% ABV, подхранен от огнения дух на родената в буря Денерис, представя претенциите на House Targaryen за връщането им на Железния трон.

Подобно на Робърт Баратеон, който управлявал Седемте кралства, Royal Lochnagar 12 Y.O. 40% ABV, е уиски, достойно за кралско семейство. През 1848 година дестилерията Abergeldie Estate е посетена от кралица Виктория и принц Алберт и получава Royal Warrant, превръщайки се в одобрен от кралското семейство доставчик.

Lagavulin е една от легендарните дестилерии, с традиции по бреговете на Айла повече от 200 години. Lagavulin 9 Y.O. 46% ABV отразява упоритостта и прецизността на Ланистър в стремежа им към завладяване на The Iron Throne.

Устойчивостта, силата и способността на Старките (House Stark) да оцеляват при сурови условия, оформени от смразяващите температури в Зимен Хребет (Winterfell), са отразени в Dalwhinnie Winter’s Frost 43% ABV. Идващо от най-високата дестилерия в Шотландия, също толкова студена и отдалечена като Северът (The North), който Старките наричат свой дом.

Силата на водата изпълва Дом Тъли (House Tully) и The Singleton Glendullan Select 40% ABV, създадено на брега на река Фидич в гористите хълмове на Дъфтаун.

Дестилерия Обан се намира под стръмна скала, която гледа към залива на границата между западен Highlands и островите на Шотландия, разделяйки суша и море, точно както Castle Black стои между Вестерос и земите отвъд Вала (The Wall).

Oban Bay Reserve 43% ABV е идеалният представител на братството от Нощна Стража (The Night’s Watch).