Комшия тероризира семейството на музиканта Васил Гюров

У нас
13:23 - 13 Септември 2024
1878
Комшия тероризира семейството на музиканта Васил Гюров

Кражби, заплахи и побой над 17-годишния им син - за това сигнализира семейството на музиканта Васил Гюров, тормозено от свой съсед.

На въпроса защо се е стигнало до побой Мария Кавлакова, съпруга на Васил Гюров, отговори: "Доколкото знам съседа ни Георги е имал сбиване с моя син и негов приятел. Конфликтът е започнал с думите „видяхте ли, че ми се размина”, свързани с кражбата на велосипедите ни миналата година".

Според нея съседът на семейството е откраднал колелата за назидание, а не за пари. "Ние сме семейство с 3 деца и куче. Знам, че всичко се чува, но в тази сграда е така. Преди време ни беше писал "айде малко по-тихо да не си викаме полиция", каза тя.

По-рано Мария написа във Фейсбук, че се страхува за живота си. Тя твърди, че спорът ѝ със съседа ѝ не е от днес. Тя припомня, че вече е публикувала в същата група през декември 2023 г. информация за проблема и е посочила случаи, за които е сигнализирала полицията и прокуратурата. Според Кавлакова съседът ѝ, който е откраднал трите семейни велосипеда и въпреки че от записи от камери се вижда, че именно този човек ги е взел, полицаите не са предприели нищо.

"Страхът причинен от съжителството ни с човека Георги Георгиев - живущ под нас. Изброих няколко случая, за които съм сигнализирала в полицията и прокуратурата: 1. Системно викане на полиция без причина, 2. Счупен и захвърлен централен ел.бушон, 3. Три броя откраднати наши велосипеди от мазето (полицията иззе записите, видя, че е той; той се покри и нещата замряха). Тогава не пуснах негова снимка от морални съображения.", пише Кавлакова и уточнява, че вече не се колебае да покаже лицето на съседа ѝ, защото той се е сбил със 17-годишния ѝ син. "Сби се със сина ми (17г.) и заключи с огромен катинар дворното ни парко-място, за което сме се разбрали с нашия хазяин да ползваме. Жена му си позволява да крещи по децата ми и да ги обижда. Взели сме всички необходими мерки - жалба в полицията и две жалби в прокуратурата. Следващата стъпка е да извикаме медиите", пише Мария.