КОНЕЧНО: Жириновски обвини САЩ за супервируса от Китай

Американците се страхували от икономиката на "жълтите", убеден е ексцентрикът

Куриози
17:30 - 25 Януари 2020
3785
КОНЕЧНО: Жириновски обвини САЩ за супервируса от Китай

Лидерът на Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР) Владимир Жириновски нарече коронавируса, който тръгна от Китай и се разпространява по целия свят, "провокация на САЩ".

"Вирусът вече обикаля всички континенти. Навсякъде е. Какво, наистина има нов тип грип, или това е нечия провокация? На САЩ е. Всичко е заради икономиката. И американците се страхуват, че няма да успеят да изпреварят Китай, или поне не могат да ги настигнат", каза разпалено Жириновски по време на среща с ученици и преподаватели на Института за световна цивилизация. 

Политикът подчерта, че "подобни провокации" не се случват за първи път, като припомни епидемията от птичи грип и луда крава в света.

"До месец всичко ще спре. Това беше провокация. Лекарствата бяха изкупени, някой стана милиардер. А милиардерите живеят основно в Швейцария", завърши Жириновски.

Според последните оповестени данни, 41 души са починали вследствие на заразата с коронавируса, а над 120 са в критично състояние. Общо установените случаи на зараза са над 2000.