Консулът на Русия във Варна: Няма документ за списък с неприятелски държави

Новини
14:57 - 09 Май 2021
4247
Консулът на Русия във Варна: Няма документ за списък с неприятелски държави

„Няма полети за туристи от Русия до месец май. Как ще се развие ситуацията засега още никой не може да каже. Да се надяваме, че всичко ще бъде по-леко и по-добре”, каза в Добрич на тържествата за 9 май генералният консул на Русия във Варна Владимир Климанов.

За това колко е вярна информацията, че Русия ще включи България в списъка на тъй нар. „неприятелски държави”, дипломатът каза: „По този въпрос има всякакви версии, но реално документ няма. Бих искал да добавя и това, че руснаците четат много – вестници, Интернет, следят нещата и горе-долу са наясно какво става по света.”

Руският пазар е огромен и за всяка туристическа дестинация ще се намери място, обясни Климанов в отговор на въпрос дали Турция и Гърция са конкуренция на България за настъпващия летен сезон.

В момента руснаци, които са купили в страната ни недвижими имоти, ги продават, но има и такива, които купуват. „Ковид-пандемията определено се отрази - тези, които нямат временно жителство или постоянно пребиваване, не могат да дойдат тук, защото на практика между Русия и България няма редовни полети от една година, а плащат данъци на имотите”, каза консулът.