Копейкин мрачно: Иде глад и студ заради "Промяната"

Лидерът на "Възраждане" разкритикува управляващите по всички точки

Политика
14:22 - 29 Юли 2022
3072
Копейкин мрачно: Иде глад и студ заради "Промяната"

Копейкин нарече досегашната коалиция "Петков" - "нов ГЕРБ". В декларация от името на групата на Костадин Костадинов "Възраждане" от трибуната тя се опитвала да унищожи държавата заради жажда на власт. 

"Задълбочаваха се кризите във всички сфери. А едни корумпирани бяха заменени от други корумпирани. Проветриви са само челните места в институциите", размаха пръст той. 

Според него "Промяната" подменила всички опити за истински реформи. "Осем месеца на бюрата на групите продължават да стоят проблемите, очертани в предишната предизборна кампания. Успяха само да закрият специализираното правосъдие, а това се случи тъкмо благодарение на "Възраждане", изтъкна Копейкин.

Той разкритикува още досегашните управляващи, че неглижирали дейността на националистите. 

"Мнозинството дойде със заявки и обещания, които не изпълни. А Конституцията ви служи само, за да се защитавате", добави той. Ядосан, че никой не се грижел за бедния българин, на всичкото отгоре, новото мнозинство се опитало да го въвлече и във войната на Русия срещу Украйна и го бил принудил да плаща осигуровките за бежанците. 

"Повечето българи живеят като бежанци в собствената си страна, без да има война", каза още лидерът на "Възраждане". И очерта черна прогноза за глад и студ пред зимата заради наложените санкции срещу Русия и последвалата енергийна криза. А единственият изход се криел в разговори с Москва. 

Копейкин даде заявка партията му да стане първа политическа сила след вота наесен. "Новият и старият ГЕРБ ще отидат в миналото", зарече се варненецът.