Копейкин съзря продължение на ГЕРБ у кабинета на "Промяната"

Не се откъсна на Петков от сърцето министър на българите в чужбина, критикува лидерът на "Възраждане"

Политика
15:21 - 13 Декември 2021
3533
Копейкин съзря продължение на ГЕРБ у кабинета на "Промяната"

"Възраждане" няма да подкрепи кабинет на Кирил Петков, обяви за пореден път лидерът й Костадин Костадинов и заяви, че виждал у него продължение на политиките на ГЕРБ. 

"Има фигура в проектокабинета, която отъждествява най-ярко приемствеността на бъдещото правителство със сегашното и предишното на Борисов – министърът на образованието Николай Денков, беше министър на Борисов и заместник на Тодор Танев и на Кунева за кратко. Няма как да подкрепим правителство с политики, които са антиобразователни", уточни Костадинов.

"Хубаво е нещо последователността, стига да не е за лоши практика. Когато беше публикувано споразумението, за да видим какво ще е различното. Когато четохме този дълъг пространен документ, забелязахме съвпадение с политики, правени в последните 12 години. Говорим за фундаментални различия и няма как да подкрепим такова правителство, които не съвпадат с нашите виждания", заяви той.

„Видяхме нещо хубаво в изказването на господин Петков – за българите в чужбина. Но няма министър за българската диаспора в чужбина. Два милиона и половина българи са зад чужбина и поне още толкова са от диаспората от старите ни земи – Русия, Сърбия, Македония, Молдова и т.н. За тях това правителство не е отделила и един министър, но имаме министър на ефективното управление и на иновациите – похвално, но не е достатъчно", посочи Костадин Костадинов.

"Няма да подкрепим този кабинет, защото не виждаме правителство, което отговаря на българските национални интереси. Виждаме продължение на предишното политики на ГЕРБ. Бяхме в продължение на години на улиците заради провежданата от тях политика. Кабинетът трябва да бъде излъчен с ясното усещане, че зад него стоят само българските граждани, а не чужди посолства, а не оставаме с впечатлението, че е реден от чужди дипломати в чужди легации", обърна се Костадинов от парламентарната трибуна.