Копейкин в ужас: Тайно продължават плана за еврото

Икономика
14:00 - 23 Март 2023
2870
Копейкин в ужас: Тайно продължават плана за еврото

Служебното правителство продължава да работи задкулисно по въвеждане на еврото в България. Същото е изготвило проект на Закон за въвеждане на еврото в Република България. Проектът е разпространен между институции и браншови организации, обяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Ето какво се казва в съобщението до медиите, разпространено от пресцентъра на партията и цитирано от "Гласове". 

"Държавата ни е заплашена от фалит, а служебното правителство на президента Радев продължава политиката на предходните служебни и редовни кабинети.  На фона на продължаващата инфлационна буря, която удря по джоба на всеки българин, правителството продължава да хаби държавен ресурс, за да води българските граждани към финансов колапс.

Притеснителен е фактът, че въпреки че правителството официално заяви, че се отказва да въведе единната европейска валута от 1 януари 2024 г.,  днес то продължава задкулисно да действа за унищожаването на българския лев.

Все още Министерството на финансите не е изготвило официален анализ за всички възможни рискове от въвеждане на еврото в страната ни и очевидно поставя с приоритет написването на закони за унищожаването на българския лева и финансовата ни свобода.

С това министерството нарушава собствените си нормативни изисквания, според които този анализ е задължителен. Припомняме, че Хърватия  изработи такъв анализ още през 2018 г. – цели 5 години преди да приемат еврото!

Докато „Възраждане“ организира подписка за свикване на  референдум, в която до момента са се подписали 467 000 български граждани, Министерството на финансите задкулистно изработва проект на закон за въвеждане на еврото. В оставащия срок до края на подписката броят на българските граждани, които са я подкрепили, ще надхвърли 500 000".