Корбин се оплака от Джонсън на кралица Елизабет

Лидерът на лейбъристите несъгласен с решението да се спре работата на Камарата на общините

Новини
17:41 - 28 Август 2019
1782
Корбин се оплака от Джонсън на кралица Елизабет

В писмо до кралица Елизабет II, лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин сподели несъгласието си с решението на премиера на Обединеното кралство Борис Джонсън да спре работата на Камарата на общините. Това съобщи Би Би Си, цитирана от TACC. Той е поискал и лична среща с височайшата особа, твърди „Гардиън”.

Корбин определи стъпката като „разгром и узурпиране на демокрацията, за да се наложи излизането от ЕС“. Корбин обеща, че Лейбъристката партия ще внесе законодателна инициатива в парламента, за да осуети плановете на Джонсън и тогава „в определен момент“ ще постави въпроса за недоверие към правителството.

В сряда Джонсън оповести спирането на работа на британския парламент до 14 октомври. В същото време той отхвърли твърдението, че отлагането на заседанията на Камарата на общините има за цел да попречи на депутатите да блокират излизането на страната от Европейския съюз без споразумение за условията на Брекзит.

Парламентаристите от опозиционната Лейбъристка партия и техните колеги от други партии, включително в лагера на консерваторите, остро критикуват това решение, коментира ТАСС.