Корнелия Нинова: Имаше пропуски в коалиционното споразумение

БСП е против "зелен" сертификат за вход в НС заедно с "Възраждане", ГЕРБ - "за"

Политика
12:41 - 07 Декември 2021
2461
Корнелия Нинова: Имаше пропуски в коалиционното споразумение

В коалиционното споразумение, предложено на всички формации от преговорите, от Продължаваме промяната, съществува приложение за законодателна програма, в която БСП видя пропуски. Затова предложихме допълнения в него по отношение на социалната сфера - като плащанията за раждане на дете, увеличението на майчинството, лекарствата за деца, заяви шефката на БСП в оставка Корнелия Нинова. 

"Изчистили сме всичко, при нас няма противоречия", категорична бе Нинова. Тя ще насрочи заседание на пленума, веднага щом получи окончателния вид на коалиционното споразумение. След това се предвижда и утвърждаването на конкретните имена за ведомствата, досега обсъждани четири в ръцете на левицата. 

Няма разпределение на парламентарните комисии на квотен принцип, уточни още Нинова. И разкри, че на заседание на парламентарната група, левицата е решила да гласува "против" въвеждането на т.нар. "зелен сертификат" за влизане в НС и пленарната зала. 

Шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пък заяви, че новата опозиция ще е "за" изискването му. "Възраждане", очаквано, са "против". 

Снимка: Нинова със сочената за бъдеща социална министърка Ирена Анастасова

Снимка: Агнес Методиева