Корнелия Нинова: Няма да дам оставка!

Политика
21:05 - 11 Юли 2021
6365
Корнелия Нинова: Няма да дам оставка!

Нямаше истински политически дебат в кампанията - ГЕРБ воюваха със служебния кабинет, а Има такъв народ мълчаха. Това се оказа основният довод на шефката на БСП Корнелия Нинова като оправдание за третото, а може би четвъртото място след изборите. Въпросът за моята оставка не стои на дневен ред, отсече тя.

Иначе коментира така поредната загуба: "Може би това е наказателен вот към всички нас - че предизвикваме за 3 месеца 2 пъти парламентарни избори". Следващият парламент започва с много ниска легитимност, прогнозира тя и призна, че е притеснена за демокрацията. 

По думите й няма сериозна промяна от предишния вот, а протестната вълна не се била състояла. "Защо трябваше да се стигне дотук, след като т.нар. "партии на протеста" отново нямат мнозинство за правителство", захапа тя ИТН, ДБ и ИСМВ. 

Според Нинова все пак трябва да бъде направен опит за съставянето на редовен кабинет, за да се мисли за бюджета и икономиката. И намекна, че при определени условия може и да даде подкрепа за правителство. 

А БСП препотвърждавала резултата си от април, но все пак Нинова била доволна, заради обединението вляво.