Корнелия Нинова: Отхвърлянето на актуализацията на бюджета е безотговорно решение

Новини
09:57 - 17 Юни 2022
1993
Корнелия Нинова: Отхвърлянето на актуализацията на бюджета е безотговорно решение

Най-важният въпрос и задача номер едно е приемането на актуализацията на бюджета.

Днес с гласуването на ГЕРБ-СДС, ДПС, ИТН и „Възраждане“ беше отхвърлено предложението на "БСП " да се гласува държавния бюджет днес. Това е изключително безотговорно решение, тъй като забавянето може да доведе до това от 1 юли да не се увеличат пенсиите, младите семейства да не получат данъчни облекчения, земеделските производители да не получат подкрепа".

Това заяви вицепремиерът Корнелия Нинова след заседанието на правителството. 

"Не вярвайте на твърдението, че може да се гласуват социалните мерки и да не се гласува големият държавен бюджет", категорична бе Нинова.

Няма смислена алтернатива на сегашното управление. Алтернативата са "Възраждане", ГЕРБ, ДПС и ИТН, коментира в "Още от деня" по БНТ вицепремиерът Корнелия Нинова.

Нинова каза още, че не са успели да доведат докрай борбата с корупцията. Всички доклади са в прокуратурата, ние не можем да ги осъдим тези хора, нашата задача е да извадим данните и да ги изпратим в прокуратурата, заяви тя.

Според Нинова предсрочните избори са най-лошият вариант, тъй като няма да има действащ законодателен орган. Тревожа се за 160-те милиона за земеделските производители, за да има храна. Нашите тревоги са за между първо и второ четене, това е бомба, която може да взриви бюджета, заяви още вицепремиерът.

Отдавна имаше сигнали за противоречия между ИТН и ПП. Сериозно започнаха при избора за гуверньор на БНБ. После пак имаше искри. Те бяха или за пост в някой регулатор, или за пари, както за строителството. Не е принципен спор - категорична е Нинова. - Какво може да събира тези хора? "Възраждане" иска излизане от ЕС и НАТО. ДПС декларира проатлантически и проевропейски позиции. Само интересът може да ги обедини."