Корнелия Нинова уреди щерката на Красимир Премянов с апетитен пост

Политика
17:00 - 31 Март 2022
8133
Корнелия Нинова уреди щерката на Красимир Премянов с апетитен пост

Щерката на една от емблемите на БСП от прехода Красимир Премянов - Андреана, кацна на апетитна държавна заплата като член на борда на Национална компания Индустриални зони, лично назначена по информация на Lupa.bg от вицепремиера и икономически министър Корнелия Нинова. Наши източници твърдят, че след неуспешната си битка да стане депутат миналата година, младата наследница на известната фамилия започнала усилено да гравитира около "Позитано" 20 и била една от любимите събеседнички за кафе на Нинова. Неслучайно тя е била посочена и за подходящ член на съвет на директорите, при това с внушителен мандат от пет години. 

Във вторник стана ясно, че целият борд на дружеството се сменя, а рокадите днес са вписани в Търговския регистър. Бившият шеф на КЗК Петко Николов ще представлява НКИЗ. 

Не е ясно на какво основание е била избрана Андреана Премянова, след като от биографията й става ясно, че тя има предимно юридически опит в банки и кантори и образование по право и журналистика, а дълги години се занимава с еврофондове, но не и с икономика. Единственият й стаж в тази сфера е като сътрудник на обществени начала в ресорната комисия в 44-о НС. В интервю преди години казва, че се занимава и с данъчна политика. 

В самата БСП, макар Премянова да не е член, вече са настръхнали срещу назначението й, защото според вещи социалисти то цели единствено осигуряването на електорална подкрепа от работещи в държавното звено под шапката на Нинова тъкмо за Нинова при евентуални предсрочни парламентарни избори. 

Самата нова шефка в НКИЗ се пробва да стане депутат миналата година от листата на БСП в Бургас, откъдето е родом баща й (понастоящем шеф на Тракийските дружества - б.р.), но от четвъртата позиция, която й бе отредена като представител на гражданската квота, не успя да се класира за НС. 

„Когато се появи предложението от страна на БСП, говорих с много мои близки и познати. Образовани и интелигентни хора около мен изразиха желанието си да живеем в страна, в която задържаме децата си. Аз съм майка на две деца и искам те да останат в България. Смятам, че това би било някаква възможност да дам своя принос“, обясни преди време Премянова-Янкова пред журналисти влизането си в активната политика. 

Досегашното ръководство на държавното дружество в лицето на д-р Антоанета Барес осигури  над 543 милиона лева инвестиции и над 1800 новоразкрити работни места.