Корнелия си каза: Борисов ми предложи поста шеф на Народното събрание

Политика
13:06 - 16 Юни 2022
6919
Корнелия си каза: Борисов ми предложи поста шеф на Народното събрание

Не питай старило, а патило. Бойко Борисов ми предложи поста "председател на Народното събрание през 2017 г., за да няма коалиция", разкри шефката на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание. И добави, че отказът й тогава доказал, че левицата не се бори за постове и пари. 

"Цял ден се говори за мафия, задкулисие и борба с тях. Била съм депутат, водили сме ожесточени битки със задкулисието и с премиера Борисов в продължение на 5 години. Познаваме всичките маниери на това задкулисие.

Опитваха да ни купуват, правиха ми 3 пъти вътрешнопартиен преврат, изпитала съм го на личен гръб. Но темата днес е "задкулисие срещу правила и ред, кражби срещу справедливост, незаконно обогатяване на една клика срещу доходите на хората". Така вицепремиерът и икономически министър Корнелия Нинова взе думата от трибуната на НС по време на ожесточените дебати за оставката на парламентарния шеф Никола Минчев.

И от там предупреди новата четворна коалиция, че когото и да предложи тя за нов шеф на НС, той вече е дамгосан. 

Нинова заяви, че е виждала много тежки сцени в залата, но такова политическо озверяване виждала за пръв път. "Без грам мисъл какво ще стане утре, вдругиден, как ще изкараме есента, как народът ще преживее зимата. Разрушавате, но няма алтернатива. Каква е тя всъщност? Може би я има - "Възраждане", ДПС, ГЕРБ и ИТН. Това е изборът", напомни шефката на левицата. 

Тя твърди, че е виждала през годините и всякакви безпринципни договорки, но тази нова алтернативна коалиция нямала никаква ценностна стойност. 

"Как се съчетава желанието за напускане на НАТО и ЕС с явно демонстрираните евроценности от ГЕРБ и ДПС?", попита тя. "Много критикувате нашата коалиция как десни и леви се събрали - имаме обща цел - да премахнем властта на мафията", отсече тя. 

"Мафията и задкулисието нямат цвят и партия. Нямат идеология, освен една - пари, кражби, злоупотреби на гърба на народа", добави Нинова. А по думите й имало и промяна в последните месеци:

"ГЕРБ направиха корупцията ненаказуема. Но днес тя вече е секретна. Всичко, което разкрихме в нашите сектори като корупция, доказано от органите на държавата, беше засекретено. Е, имаме нова мода - "секретна корупция", обяви Корнелия. 

И попита - мислите ли, че ще спре волята за борба с това. "Не", категорична бе тя.