Корнелия си прави пиар с Ламбо (СНИМКА)

Политика
12:51 - 09 Декември 2022
2103
Корнелия си прави пиар с Ламбо (СНИМКА)

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се появи на фотоизложбата „Ако си дал“ в НС с автор Иван Стоименов и съдействието на ПГ на „БСП за България“ по повод 80-годишнината на Стефан Данаилов за поредната пиар акция.

Ето и речта на социалистката, публикувана от БТА:

Уважаеми колеги,

Събрали сме си днес с тази изложба да изразим за пореден път уважението и обичта си към Ламбо по повод 80-годишнината му. Неслучайно е наречена „Ако си дал“, защото Стефан даде много на България, на политиката, на културата, на хората, на нашата партия, на учениците си – на целия български народ.

Разбира се, за нас беше много специален. Беше стълб в партията. И стари, и млади отивахме при него, винаги когато е трудно, когато е сложно, когато имахме нужда от мъдър съвет, от решителни действия или просто от човешка милувка. Много ни липсва! Във всякакъв смисъл – и политически, и човешки.

Нека и днес по този повод да го уважим, да се поклоним пред паметта му, пред труда му, пред любовта, която даде на България, на българския народ, на студентите си, на нас – неговите другари, и остави светли завети на поколения след нас.

От нас зависи да ги предадем на по-младите, защото те бяха не прости партийни завети, те бяха общочовешки завети в национален интерес на България, в опазване на духовността, на културата, на традициите на българската държава. Вечни и непреходни съвети, думи и завети.

Нека почива в мир и ако отнякъде ни гледа, да знае, че го обичаме и винаги ще го обичаме, ще го уважаваме, ще се покланяме по всеки повод на неговото голяма сърце.

Благодаря ви.