Корнелия взриви залата: Свалете си имунитетите, мъжаги, за да осъдя и вас

Шефката на БСП избухна заради дебата за военните дарения към Украйна, размаха съдебни решения

Свят
17:19 - 21 Юли 2023
6847
Корнелия взриви залата: Свалете си имунитетите, мъжаги, за да осъдя и вас

Шефката на БСП Корнелия Нинова обяви от парламентарната трибуна, че е спечелила цели 3 дела (макар и на първа инстанция засега - б.р.) по казуса - изнасяла ли е тя като министър на икономиката и индустрията боеприпаси и оръжия за Украйна. 

Нинова не издържа на напрежението и по повод дебата за даряването на над 100 БТР-и от складовете на Жандармерията, закупени по твърдение на народни представители, за целите на позорния Възродителен процес през 80-те години на миналия век, и настоя в реплика срещу свои колеги от ПП-ДБ, ГЕРБ и "Възраждане" да си дадат имунитетите. 

Председателката на левицата избухна заради твърдение от шефа на отбранителната комисия как продължавал да се бави докладът за експортния контрол от Министерството на икономиката, защото

можело да се окаже, че тъкмо БСП (в ролята й на коалиционен партньор на ПП в кабинета на Кирил Петков - б.р.) е подписала евентуалното прехвърляне на 14 щурмовака Су-25 към Украйна. Срещу това твърдение скочи и Атанас Зафиров. 

А Нинова се намеси с висок градус на напрежението и апелира: 

"Призовавам ви мъжаги, смелчаци, свалете си имунитетите, за да ви осъдя и вас. Ще ви призова в съда, защото съм привърженик на правовата държава и на европейските ценности, страхливци", и размаха цели 3 съдебни решения.