Коронавирусът уби знаков седесар в Бургас

Доц. Христо Генчев бе сред най-верните на синята идея през годините

Политика
16:31 - 02 Декември 2020
3544
Коронавирусът уби знаков седесар в Бургас

Един от лидерите на СДС-Бургас - доц. Христо Генчев бе поразен фатално от коронавируса и издъхна днес. Съпартийците му от синята партия изказват  съболезнования на роднините и близките на емблематичния седесар.

72-годишният университетски преподавател е опериран по спешност заради проблем с язвата. Предполага се, че в болнична среда се е заразил с коронавирус. Състоянието му преди дни рязко се влошило и тази сутрин той е загубил битката с коварното заболяване. 

Синият лидер бе емблема за СДС, един от учредителите на структурата в морския град и бивш зам.-председател.

„Загубихме свой скъп приятел, който завинаги ще остане в сърцата ни. Доц. Генчев беше изключително интелигентен и ерудиран човек, химик по образование”, споделят от СДС-Бургас.

Дълги години доц. Генчев бе и председател на клуба на СДС в ж.к. „Изгрев”. Той бе едно от най-верните лица на СДС, останал предан на синята идея през всички години на сложни обществени и политически бури. Светла му памет!", се казва в съболезнователния адрес на сините.

Академичната му кариера е преминала в Техническия университет в София, катедра "Химически инженеринг" - от 1973 до 2015 година. Издал е много научни публикации, учебници, изключително уважаван преподавател. От пет години ръководи кооперацията в кв.Горно Езерово.