Кортежът на Путин е непробиваем! Пазят го дори хеликоптери (ВИДЕО)

Руснаците се питат защо е толкова защитен дори в собствената му страна, където уж 70-80% от хората безрезервно го подкрепят

Русия
13:01 - 07 Октомври 2024
5263
Кортежът на Путин е непробиваем! Пазят го дори хеликоптери (ВИДЕО)

В социалните мрежи все по-усилено се споделят видеокадри какво представлява кортежът на руския диктатор Владимир Путин. "Пази го цяла армия" - това са често срещани коментари, като на кадрите се виждат и хеликоптери.

И въпрос - защо така дори в собствената му страна, където уж 70-80% от хората безрезервно го подкрепят, поне според официалните руски проучвания?

Видеокадрите бяха публикувани от ВЧК-ОГПУ - канал, свързван с ФСБ. Твърдението е, че те са от Северен Кавказ - преди около месец Путин беше гост в Чечня.

Решението на Москва да изпрати млади, необучени войници на бойните полета в Афганистан и Чечения помогна да се засили вътрешната опозиция, която принуди Кремъл да прекрати тези конфликти.

Затова през първите хаотични дни на руското нахлуване в Украйна през февруари 2022 г., когато се оказа, че няколкостотин новопостъпили войници са в части, които са преминали границата, Путин нареди на военните командири да ги изпратят у дома.

"Само професионалните военнослужещи ще изпълняват възложените им задачи", каза руският президент Владимир Путин тогава.

Когато обаче Украйна нахлу в Курската област, Путин не отзова наборниците.

Някои новопостъпили войници от отдалечени региони казали на семействата си, че са изпратени в Курск като подкрепление. Неочакваната опасност за наборните войници предизвика ожесточена онлайн битка между поддръжниците на войната, които обвиняват бащите, че "глезят" синовете си, и родителите, разстроени, че дългогодишната традиция е нарушена.

Командирът на "Ахмат" Апти Алаудинов записа призив, в който призовава родителите да спрат да "плачат", че синовете им трябва да отидат на война, допълва УНИАН.

Руснаците се възмутиха, като разкритикуваха липсата на подходящо обучение, лошото въоръжение и малкия брой потомци на елитни войници, които служат.