Костадинов: Шефът на ВМРО-ДПМН Мицкоски има пръст в побоя на Пендиков

Да се наложи вето на Северна Македония за влизане в ЕС, настоява лидерът на "Възраждане"

Новини
21:41 - 24 Януари 2023
2953
Костадинов: Шефът на ВМРО-ДПМН Мицкоски има пръст в побоя на Пендиков

"Възраждане" призова да се наложи вето на РСМ за влизане в ЕС след жестокия побой над секретаря на българския културен център в Охрид Християн Пендиков.

Лидерът на партията Костадин Костадинов обяви, че има информация, че председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е свързан с нападението над Пендиков.

"Предупреждавахме миналата година за това, че ако се вдигне ветото безотговорно, под чужд натиск, ще имаме сериозен проблем. Това, което казахме, че ще се случи, за съжаление, се случи. Ние, между другото, получихме информация, че това, което се е случило в Охрид, до някаква степен е пряко или косвено инспирирано от председателя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който всъщност е така да се каже основният в момента двигател на антибългарските изстъпления в Македония", отбеляза Костадинов.

"Ако се окаже, че това е вярно, макар че трудно бихме могли да го докажем, съвсем възможно е да се направи нещо подобно. Македония винаги е показвала, че когато тръгне в една линия на противопоставяне с България, е готова да стигне до края. Големият въпрос е докъде може да стигне България," коментира още лидерът на "Възраждане".