КОСТЯ, А ТИ? Антиваксърка №1 в САЩ се оказа с две дози "Пфайзер"

Свят
16:34 - 18 Ноември 2021
8299
КОСТЯ, А ТИ? Антиваксърка №1 в САЩ се оказа с две дози "Пфайзер"

Учителката от американския щат Илинойс Кейдънс Коен, която се превърна в символ на движението срещу задължителната ваксинация в САЩ, призна, че е била ваксинирана срещу коронавируса още преди няколко месеца и дори публично си показа сертификата.

Кейдънс Коен, учител по математика в гимназията в Спрингфийлд, придоби национална известност, след като отказа да бъде ваксинирана срещу COVID-19 или да се подложи на седмични PCR тестове по правителствената програма за борба с коронавируса. Тя избра да излезе в неплатен отпуск, само за да не се подчини на исканията на властите.

Оттогава Коен на практика се превърна в лице на движението против ваксините в Илинойс и в цяла Америка под лозунга „моето тяло е моят избор“.

Сега тя нанесе съкрушителен удар на своите „другари по оръжие“, заявявайки, че всъщност се е ваксинирала срещу коронавирус това лято. Не само това, тя изпрати сертификата за ваксинацията до училищните власти и качи негово изображение на страницата си във фейсбук.

Коен обясни действията си с факта, че всъщност тя никога не е протестирала срещу самата ваксинация, а само изразила недоволство от нейната задължителна форма и само рискът да загуби работата си я принудил да преразгледа отношението си към въпроса.

"Не исках да показвам картата за ваксинация, защото не смятам, че е въпрос на публично обсъждане, но ако ме помолите да избирам между личните си убеждения и моите ученици, моите ученици ще спечелят. Не мога да си представя живота си без да преподавам", оправдава се за решението си Коен.

А за нас остава да се чудим дали и родните флагмани на антиваксърството като Костря Копейкин или Румен Петков няма да се окажат набодени като игленици с някое "американско сиропче".