Костя като Зола: Обвинявам всички с глас "за" кабинет, мястото им е в затвора

Свидетели сме на кадифен държавен преврат на САЩ, заяви шефът на "Възраждане"

Новини
15:36 - 06 Юни 2023
1763
Костя като Зола: Обвинявам всички с глас "за" кабинет, мястото им е в затвора

Свидетели сме на един очистителен процес. В крайна сметка народът е господарят на България. Хора, които искаха одобрението на посолствата, искат да управляват държавата. Тези хора, които вече са определени, ще защитават всякакви интереси, само не българските национални. Това заяви от трибуната на НС Костадин Костадинов.

Свидетели сме на изпълнение на един класически кадифен държавен преврат, който за нашата държава е първият подобен случай, но не е първи в света. Майсторите на тези кадифени преврати от посолството на САЩ са провеждали в цял свят, заключи Костадинов. Средствата не са едно, две три, а десетки, добави той.

Според шефа на "Възраждане", не се обсъжда кабинет на България, а на американския посланик. 14 от фигурите са пряко или косвено свързани в моменти от своя живот с американската държава. Някои, защото са били в различни обучителни семинари, други са получавали грантове стотици хиляди от "Америка за България", други от УС на фондации, има и такива, които доскоро са били в УС и органи на американски институции, изброи Костадинов.

Тук участваме в политически театър. Целта на НС е да извърши една заверка, един гумен печат. Взетото вече решение не е в интерес на тях самите и те си го признават.

Тук трябва да си зададем въпрос – след като повечето от тия хора не са завършени идиоти, след като са наясно, че тази коалиция на обвиняемите става коалиция на обречените, след като те са наясно, защо го правят? Отговорът е налице – човекът, отговорен за това правителство, стои там горе, посочи Румен Радев Костадинов.

В опитите си да се спаси неспасяемото, лъснаха много сериозни задкулисни договорки. Тия, които се кълняха, че няма да подкрепят другите, сега правят общо правителство. Понеже има Господ, бързо се получава така, че тези, които обвиняват другите, че са в колаборация с ГЕРБ, буквално 10 дни по-късно влизат в ролята на тези, които обвиняват, че уж са били в договореност. Господ си знае работата, това правителство няма да издържи дълго.

Въпреки тия заклинания, че народът иска правителство. Хората искат добри доходи и сигурност за себе си и децата си. Това правителство няма да им го даде.

Така стана и с миналото правителство. Ако трябва да се избира между избори и съставяне на едно вредно правителство, което да ни застопори в мизерия и деградация, по-добре първия вариант.

България не е стабилно, защото е систематично унищожавана в последните 30 години. Опитват се да унищожат и финансовата ни независимост.

Костадинов напомни за процеса Драйфус, тогава Емил Зола излиза и казва: Аз обвинявам целия френски политически елит, защото вие сте виновни. Аз обвинявам тези хора в залата, които ще извършат национално предателство и държавна измяна. Тяхното място е в  затвора, не в министерските кресла, изригна Костадинов.